Surówka jak u Chińczyka

Lubisz "dyżurną" chińską surówkę z białej kapusty? Nic prostszego. Zrób ją samodzielnie. Wystarczy kilka składników i dobre chęci i zrobisz samodzielnie surówkę "jak u Chińczyka" z dworca PKS w Grójcu czy też prawie każdej jadłodajni z "chińszczyzną".

 Składniki:
1/2 białej kapusty
1 średnia marchewka
1/2 szklanki oleju
1/3 szklanki cukru
1/3 szklanki octu ryżowego
1/2 łyżeczki soli
2-3 ząbki czosnku 


Przygotowanie:
1. Białą kapustę drobno szatkujemy.
2. Do kapusty dodajemy marchewkę tartą na grubych oczkach tarki.



3. Do garnka wlewamy olej, wsypuję cukier i mieszamy aż się rozpuści.
4. Następnie dodajemy ocet, sól i czosnek przetarty w prasce lub bardzo drobno posiekany.
5. Całość zagotowujemy.
6. Gorącą zalewę wlewamy do kapusty i marchewki. Dokładnie mieszamy.
7. Odstawiamy na kilka godzin.


Efekt:
 





Popularne:

Obraz

Beef Jerky